gezin3 - wit

De kennisbank

kennisbankGezinInGesprek heeft een sterke passie en een duidelijke visie op het gezin, opvoeding en communicatie. In de kennisbank wil ze daar middels korte artikelen van eigen hand of van anderen iets van delen. Houd deze pagina in de gaten!

Communicatie & het gezin

Misschien vraag je je af: Wat heeft communicatie nu eigenlijk met opvoeding en het gezinsleven te maken? Waarom is een goede communicatie essentieel voor goede relaties binnen het gezin? Misschien is de grootste reden daarvoor wel dat communicatie veel meer is dan slechts wat informatie 'uitwisselen' of een boodschap overbrengen.

Lees meer...

Boekentips

boekentipsGezinInGesprek kan de volgende boeken van harte aanbevelen vanwege de inhoud en de prettige leesbaarheid:

"Opvoeden, een opgave" - Bruce Narramore

Een theorethisch model en denkkader voor bijbelse opvoeding. Een gedateerd boek met een zeer relevante inhoud. Niet praktisch.

"En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden" - Gitty Feddema en Aletta Wagenaar

Lees meer...

Facebook activiteit

In het kort

In het bedrijfsleven gebeurt het soms dat professionals van buiten aangetrokken worden om de processen onder de loep te nemen en samen met hen te zoeken naar mogelijke verbeterpunten. De erkenning van de manager dat deze hulp soms nodig is of op z'n minst zeer waardevol is geen teken van zwakheid, maar juist van kracht en wijsheid.

Lees meer...

Ervaringen